1.5.2024

rajnet

   

rubriky

Region
Města a obce
Turistický servis
Ochrana přírody
Památky
Tipy na výlet
Cykloservis
Zajímavosti
Představujeme
Lidé
Historie kraje
Názory
Odjinud
Rozhovory
Různé
Redakční zprávy
Archiv článků

RajNet

Redakce
Ikonka RajNetu
Napište nám
Hlavní stránka
Archiv článků

Turist. informace

INFOCENTRA
MUZEA v regionu
DOPRAVA

HRADY

Valdštejn
Kost
Trosky
Valečov
Frýdštejn
Rotštejn
Bradlec
Kumburk

ZÁMKY

Mnichovo Hradiště
Dětenice
Humprecht
Hrubý Rohozec

RajNet - Český ráj

Rajnet on-line

Rajnet si nyní čte 1819 lidí.

Počet přístupů

978

audity

RajNet

Nastavit RAJNET jako startovací stránku. Nastavit na start

Nastavit RAJNET do oblíbených položek. Do oblíbených

novinky e-mailem

Výpis komentářů k článku : Dálnice Českým rájem – tisková zpráva

Český ráj [ODPOVĚDĚT]
Amazonka - 15.7.2003 13:48:52
Nechápu lidi, kteří prosazují stavbu dálnice v Českém ráji! Asi proto, že tam nebydlí a nemají k němu citový vztah. Stavba dálnice by tento kraj úplně zničila... Všem odpůrcům dálnice držím palce až ze Znojma a přeji jim, aby vydrželi všechny překážky a aby se jim jejich dobrá věc povedla. Lidi pokud to jinak nepůjde, běžte demonstrovat! My z Moravy vám pomůžeme. Obdivujeme váš kraj...
Re: dálnice v Českém ráji [ODPOVĚDĚT]
Kutsha - 14.7.2003 20:13:01
Mapy najdete na http://ceskyraj.aktualne.cz/. Musím reagovat na váš článek, všechna občanská sdružení bojují proti dálnici, v té podobě v jaké byla navržena a chtějí donutit státní i krajské úředníky aby se zabývali i jinými trasami hlavně trasou Jičín-Sobotka-Kněžmost-Mnichovo Hradiště.Dnešní navrhovaná trasa dálnice jistě ulehčí obyvatelům obcí na dnešní R35 jde ale o to,že může celou oblast Českého ráje narušit tak, že pro příští generace nám zbyde pouze na fotkách.A jak jsem se dozvěděl tak většina obyvatel obce Ktová , o které se zmiňujete je proti navrhované trase dálnice.
dálnice v Českém ráji [ODPOVĚDĚT]
František Černý - 13.7.2003 20:23:21
K této problematice se razantně mohu vyjádřit až po shlédnutí mapky, jakou lokalitou je zamýšleno vést dálnici. Na druhé straně bych ihned měl poznamenat , že jsem pro. To z důvodů, že rodiče bydlí a já k nim jezdím na návštěvu, dovolené apod. do obce Ktová a můžu říci pouze slovo ZOUFALSTVÍ. Jak zde u silnice lidé mohou žít, bydlet, sklízet zamořené ovoce a zeleninu, nelidský hluk z vozidel.Vozidla zde jezdí po celý den a noc, pod kopcem vozidlo turují ,přeřazují rychlosti a brzdí.U baráku v zatáčce je týden co týdem dopravní nehoda.Nelze přejít silnici pro hustý provoz, není zde krajnice, takže s kolem nebo kočárkem jít je o život. Když se tak zamyslím, " nevím proč se i obci Ktová říká ,že je v Českém ráji-je v pekle vzhledem k silnici Turnov -Jíčín. Ráj tu bude ,až zde tato silnice bude mimo provoz. Já jenom věřím, že dálnice by nevedla kolem památek , hradů a tvrzí, lesů.
Dálnice. [ODPOVĚDĚT]
Ireneus - 11.7.2003 8:21:20
Ty protesty jsou blbnutí na kvadrát. Jezdím několikrát měsíčně po trase Ohrazenice-Praha a Ohrazenice - Jičín. To je rozdíl! Lituji ty obyvatele vesnic podél silnice Turnov - Jičín. A vyhlídka z Drábských světniček není o nic horší, než z Mariánské vyhlídky, i když je dálnice vidět - a ta z Mariánské vyhlídky asi ani vidět nebude. Celá kampaň mi připomíná neblahý případ s obchvatem Plzně.
reakce [ODPOVĚDĚT]
Lubomír Kučera - 8.7.2003 1:46:34
Pane Košíčku.Váš názor je takový jaký je ale pokud se jedná pouze o Váš "osobní" názor něměl byste ve svém dopise vystupovat jako představitel OHK Jičín.Vaše zmínky o lobingu bych ale raději nevyslovoval, protože jak známo mezi největší lobisty v celém světě a tedy i u nás patří zástupci podnikatelských kruhů. A troufám si říct, že hospodářské komory jsou jedněmi z těchto zástupců. Proti tomu samozřejmě nic nemám, ale proč by nemohli lobovat i ekologové? Já jsem zásadně proti tomu,aby dálnice vedla srdcem Českého ráje, ale pokud mě někdo přesvědčí, že navrhovaná trasa je jediná možná pak jsem ochoten se s ní smířit. Z dostupných materiálů se tak ale zatím nestalo. Proto říkám dálnici NE!!!
Nad čím jásat? [ODPOVĚDĚT]
editoriál - 2.7.2003 15:19:54
Plně souhlasím s panem Košíčkem. Hra o I/35 je účelově rozehraná úzkou skupinou lobistů s podivnými zájmy s mediální podporou tohoto serveru. Co se týká rozhodnutí zastupitelstva Turnova, jde o jeden z řady legitimních historických přehmatů, která jsou již v Turnově tradicí, např. odmítnutí výstavby továrny Laurin a Klement, odmítnutí sídla ředitelství východočeských drah, místo toho kasárna,dál už nemusím nic dodávat. Měli by předstoupit před obyvatelé sídliště Výšinka, Jana Patočky, Daliměřic a vysvětlit, že budou další desítky let snášet negativní důsledky dopravy z neodhlučněné silnice plné smrtelných nehod z důvodů, které nejsou známy. Kde je problém? V nezájmu a pasivitě většiny.
divné, ne... [ODPOVĚDĚT]
Sima - 30.6.2003 14:13:40
Pod článkem je napsáno.....Výše uvedené vložené poznámky jsou mojím osobním názorem, stanovisko OHK Jičín bude následovat. Miroslav Košíček, telefon 776 776 796 jsem místopředsedou Oblastní hospodářské komory v Jičíně pověřený vedením sekce cestovního ruchu a obchodu.... to přece není osobní názor člověka, ale postoj úředníka. Pokud úředník takto argumentuje, jsou za ním cítit peníze a ne zájem o řešení prblému!!! Český ráj je jen jeden, nenechme si ho zničit, peníze za to nestojí a lidský život je jen zrnko písku v koloběhu přírody.
!!! [ODPOVĚDĚT]
bajda - 26.6.2003 14:18:34
Zástupci vlád zemí Středoevropské iniciativy podepsali v červnu 1997 Deklaraci k udržitelným způsobům dopravy v zemích SEI. Tím se i ČR zavázala k tomu, že se zaměří na rozvoj environmentálně šetrných druhů dopravy (tedy nikoli např. na rozvoj dálkové silniční dopravy) a že v určených mezinárodních dopravních koridorech dá prioritu rozvoji železnice a kombinované dopravy.
Nadpis [ODPOVĚDĚT]
bajdova - 25.6.2003 13:07:48
Zajimalo by mne, jakou erudici podklada p. Kosicek svou neotresitelnou jistotu, ze je nutno rozpulit Cesky raj dalnici. Domniva se ze mu to do hotelu Skalni mesto jehoz je spolumajitelem priveze vic turistu? Argument s Velkou cinskou zdi je pusta demagogie, pravda, z jeho hotelu dalnice videt nebude...

Přidat komentář


***


Český ráj : Název Český ráj vznil přibližně kolem roku 1870 v Lázních Sedmihorkách nedaleko Turnova. Mezi tehdejší lázeňské hosty patřívali přední představitelé českého kulturního a společenského života.  Tito vlastenci, prodchnuti doznívajícím národním obrozením a romantismem té doby, vyjádřili svůj obdiv okolí Sedmihorek a nazvali je Českým rájem. Tento romantický název se stal tak oblíbeným a vžil se natolik, že se stal turistickým pojmem pro celou rozsáhlou oblast severovýchodních Čech



RajNet - vydává redakce.        -