DOMOVNÍK Z KAMPY BAVIL TATOBSKÉ

*  moh - 15.10.2012

TATOBITY - Známý divadelní i televizní herec a v poslední době režisér dabingu a nakladatel- Václav Knop si v minulý dnech večer na dvě hodinky odskočil z Prahy do Tatobit. V hostinci U Studničků rozdával zajímavé postřehy ze svého kumštýřského života. Za pozváním stojí občanské sdružení Dědina. Václav Knop po skončení svého vystoupení - jako správný domovník – rychle spěchal domu na Kampu, kde nyní bydlí. Říkal, že musí dohlédnou na partaje! Jan Werich se mu zase nějak toulá...A Meda Mládková si potřebuje někam uložit pár cenných obrázků...

Roli prudérního pana domácího Jonáše si k pobavení přítomných diváků v Tatobitech si krátce vyzkoušel. Potom hovořil o spolupráci s režisérem Jaroslavem Dudkem v nováckém TV seriálu HOSPODA, kde si právě s chutí zahrál učitele tělocviku a všímavého domácího.

Knop k tomu ještě uvedl, že zkušený a pokaždé pečlivě připravený režiér Dudek mu dal osobně vínku řadu pracovních postupů. Situační komedie se v barrandovských kulisách točila po dva roky a skutečně velmi rychle. Dudek měl všechno dobře připravené a scénky vtipně vypointované. Herci potom na place hráli soustředěně.

Václav Knop zmínil také svoje počáky v Karlových Varech i v Ústí n.L., tam hrál v Činoherním studiu s Bartoškou, Zedníčkem, Heřmánkem i Pepou Dvořákem.

Vzpomněl i velmi dobrého rozhlasového režiséra Ladislav Rybišara, který však předčasně odešel. Zmínil, jak s Rybišarem natočili vyprávění herců a kolegů z Národního divadla – zábavné historky s Vinklářem, Štěpničkou, Němcem a Rosnerem, a ještě si k tomu přizvali malíře Vladimíra Komárka. Cédéčko s tímto vyprávěním -VYBRANÁ SPOLEČNOST- vydává ve svém Nakladatelství KANOPA. A pokud někdy cestujete vlakem, tak vězte, že hlas, který vás o odjezdu informuje, patří právě turnovskému rodáku Václavu Knopovi.

Jeho večerní program v Tatobitech byl nabitý, stejně jako jeho protagonista. Pan Václav pak v žertu přiblížil, jak se mu podřilo vymámit na příteli „Komárovi“ obraz - s oknem. . „Já začnu kreslit chlapáka, a protože se mi to moc nepovede, tak z toho udělám ženskou. A nakonec okno...,“ přiznával prý malíř.

Stejně tak naznačil zákulisí současného dabingu, ve kterém se nyní pohybuje. Protože přibývá TV kanálů, tak je na dabing velký tlak, snižují se časové doby na frekvenci a snižují se někdy i nároky. Hlavně, aby se herci strefili do pohybů úst aktérů ve filmu. Mnozí herci to ani nesvedou. Plytkost filmů je velká...

Je třeba ještě zmínit, že k příjemným zážitkům večera v Tatobitech patřila živá muzika, kterou zprostředkoval nadějný tvůrce - hudebník a skladatel Martin Hybler z Turnova, kytarista Karel Knop ( starší brátr) a zpěvačka Daniela Novotná. Hlavní hostitel Petr Pešek po skončení programu rozdával aktérům květiny. Domovník z Kampy, dostal žlutou růži.
(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 16.5.2024 8:55:21 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------